Her blir det "snakkbar"

  Publisert:Sist oppdatert:

  Til høsten lanseres et nytt spennende prosjekt ved HiMolde.

  Img 6235

  Fra ide til realitet

  Student Sander Klefstad Holmen fikk en ide, og nå settes den ut i livet med god hjelp fra Studentsamskipnaden i Molde og Høgskolen Molde. I nittimeterskogen kommer det en møteplass, hvor du kan sette deg ned, få en kopp kaffe og en prat med en medstudent.

  -Snakkbar-ideen stammer fra en prat jeg og studentrådgiver i SiMolde, Eva-Merete hadde sammen, der vi diskuterte litt det med trivsel, studiemiljø og mental helse blant studentene ved skolen, sier initiativtaker Holmen.

  - Vi fant ut at det å prate sammen, ansikt-til-ansikt, er noe som skjer for lite blant studenter for tiden. Pandemien vi er inne i kan ha mye av skylden for det, men litt av problemet er også at alt for mye skjer over nett og med ansiktet ned i mobilen, utdyper han.

  En ny møteplass med praten i sentrum

  I samarbeid med samskipnaden og deres pågående «Møtes-prosjekt» ble dermed konseptet utviklet: En møteplass hvor praten mellom studenter står i sentrum. Og navnet er «Snakkbaren».

  Snakkbaren skal ligge i 90-meterskogen på høgskolen rett utenfor bokhandelen, og skal være et sted hvor man kan sette seg ned når man har tid, får noe og drikke og at det er andre studenter der som man kan slå av en prat med. Siden samtalen står i sentrum, skal Snakkbaren skal helst være mobil og skjermfri sone. Snakkbaren vil være godt synlig og det kommer nye møbler og skilting.

  Snakkbaren vil være bemannet av frivillige studenter som er flinke og lette å prate med. - Hvis du kommer og setter deg ned på Snakkbar, så vil du føle deg sett og inkludert med en gang. Dette blir et sted for å dele erfaringer, fortelle historier, snakke om utfordringer, spørre spørsmål og bli kjent med hverandre, sier Sander.

  Oppstart til høsten

  Det blir åpningsfest på Snakkbaren mandag 30. august, deretter blir åpningstiden 12.00-14.00 på tirsdager, onsdager og torsdager.

  I første omgang prøves dette ut i høstsemsteret, og blir det en suksess ønsker studentene å fortsette med prosjektet.

  Av studenter for studenter

  Sammen med initiativtaker Sander Holmen, er studentene Jasetha Pushparajah og Guro Ringstad med på laget i høst.

  -Vi gleder oss veldig til å starte opp med Snakkbar til høsten. Vi har stor tro på at dette kommer til å bli noe som mange kommer til å få noe godt ut av. Og vi gleder oss til å møte alle fantastiske studenter som kommer innom, sier de tre.